понедельник, 20 марта 2017 г.

Шановні студенти!
Завдання до теми "Поняття соціальної мобільності, комунікації та комунікативності".

1. Продемоструйте зразок соціальної мобільності на прикладі відомих людей.

Зразок 
Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість знаменитої французької співачки Едіт Піаф. Її народження було насмішкою долі: мати співачка народила її просто на тротуарі, поки батько шукав візника. Першою пелюшкою майбутньої зірки Едіт Джованні Гасьон — таке справжнє ім'я Едіт Піаф — стала шинель поліцейського. Її виховувала бабуся, що мала пристрасть до алкоголю. Із 8 років Едіт почала допомагати батькові, виступаючи на вулиці. Вона пізнала все: голод, злидні, презирство, смерть малолітньої дочки... Проте не розгубила свій талант, змогла вийти на сцену, навчилася співати під акомпанемент, створила свій репертуар і... стала знаменитою. На сцену Едіт завжди виходила в чорній сукні. Хтось із критиків зауважив, що на тлі плаття, її руки, чудові, витончені, які вона піднімала під час співу, пурхали наче метелики. Публіка захоплювалася нею — до Піаф прийшли гроші і слава. Едіт зуміла із найнижчих верств суспільства переміститися нагору. Але це аж ніяк не казка про Попелюшку. Щоб досягти успіху, співачці довелося виявити силу волі, твердість характеру.



49 комментариев:

  1. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  2. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  3. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  4. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  5. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  6. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  7. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  8. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  9. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  10. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  11. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  12. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  13. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  14. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  15. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  16. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  17. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  18. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  19. На мою думку одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути Павло Дуров.Павло народився 10 жовтня 1984 року в Ленінграді в родині доктора філологічних наук. З 11 років захоплювався програмуванням. Тобто його батько міг дозволити собі дати синові комп'ютер в користування.

    Після школи Павло став навчатися на філологічному факультеті, одночасно навчаючись у на військовому факультеті за спеціальністю «Психологічна війна». Заодно навчався на військовій кафедрі. За час навчання Павло кілька разів став стипендіатом Президентської і потанінской стипендій.

    По ходу навчання створив кілька проектів для полегшення життя студентів: проект по рефератах і ін. Одного разу його знайомий приїхав зі стажування в США і розповів Паші про facebook.

    Ідея була перероблена для російських реалій і в 2006 році в тестовому режимі було запущено сайт студент.ру, який потім був перейменований у «Вконтакте». У 2007 році в нову соціальну мережу ходило вже 2 млн. Чоловік. Відразу посипалися пропозиції купити проект Дурова. Але все пропозиції були відхилені. Тільки в 2008 році Павло став монетизувати ресурс. Тоді там вже було 20 мільйонів користувачів.

    ОтветитьУдалить
  20. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість знаменитої української співачки Ані Лорак.
    Кароліна Мирославівна Куєк народилася на Буковині. Дитинство майбутньої зірки промайнуло у злиднях, рідна мати у 6 років віддала Кароліну до інтернату.
    Проте бажання стати співачкою у Кароліни з'явилося ще в чотири роки. Тоді вона вже твердо вирішила, чого хоче досягти в житті. Кароліна часто виступала на різних шкільних конкурсах вокалу і перемагала.
    У 1992 році вона бере участь у популярному конкурсі «Первоцвіт» і перемагає. Знайомиться з екс-продюсером Юрієм Фальосою.
    Кароліна стала відомою як Ані Лорак у березні 1995 року. Прочитавши своє ім'я навпаки саме так з'явився псевдонім — Ані Лорак.
    У 19 років вона отримала звання Заслуженої артистки України. Володарка величезної кількості нагород, п'яти Золотих Дисків за результатами продажу альбомів «Там, де ти є...», «Ані Лорак», «Smile», «Розкажи...», «15». Переможниця престижних міжнародних і українських фестивалів та рейтингів, у тому числі телевізійного конкурсу «Ранкова зірка» (р. Москва, 1995 р.), та володарка Гран-прі Всесвітнього конкурсу молодих виконавців «Big Apple Music — 96» (р. Нью-Йорк).
    Її творча реалізація виходить далеко за рамки співу. Ані Лорак — прекрасна актриса. Вона зіграла роль Земфіри в мюзиклі «Цигани», лейтенанта медичної служби в музичному фільмі «Бери шинель», Оксану в музичному фільмі «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», тощо.
    За підтримки Ані Лорак видано три дитячі книжки — «Як стати зіркою», «Як стати принцесою», «Як стати кулінарною зіркою за 7 днів».
    Ані багато часу приділяє благодійній діяльності. ЮНІСЕФ та ООН в Україні оголосив подяку Ані Лорак за сприяння та допомогу ВІЛ-інфікованим громадянам України у якості Посла Доброї волі ООН з питань ВІЛ / СНІД в Україні. У 2005 році Ані Лорак нагороджена орденом «Святого Станіслава IV ступеня з врученням їй Офіцерського Хреста «за зміцнення міжнародного авторитету України, високий професіоналізм, високі творчі досягнення, благодійну діяльність та вірність рицарським ідеалам».
    Ані Лорак — Срібний призер міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2008», удостоєна нагороди «Artistic Award Eurovision Song Contest», яку вручають кращому артисту Євробачення та британську нагороду «Best Female Singer 2008 ESC Radio Award».
    Ані Лорак виступала на сценах Англії, США, Франції, Німеччини, Угорщини, Польщі, Туреччини. У її найближчих планах підкорення європейського та світового слухача! А з музичним матеріалом, який складає її репертуар, зробити це буде не так вже важко: якісне, стильне звучання, мелодії в кращих традиціях соула, фанка і поп-року, прекрасні тексти. І, одночасно сильний, ніжний, чаруючий, неповторний голос Ані Лорак.

    ОтветитьУдалить
  21. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість британського актора кіно і телебачення, який отримав широке визнання як майстер шекспірівського репертуару Ієна Маккеллена.Ян народився в місті Бернлі з графства Ланкашир. Його батько Денис Мюррей МакКеллен був за фахом інженером-будівельником, але, як і всі його предки, також виконував обов’язки необізнаного проповідника. Мама Маргери Лоїс Саткліфф займалася домашнім господарством і вихованням сина і його старшої сестри Джин. До речі, сестра теж все життя присвятила сцені як актриса і керуюча невеликого аматорського театру.ерез два роки сім’я переїхала у Віган, де їх застала Друга світова війна. Маленький Іен вже до чотирьох років звик засинати під звуки бомбардувань і на все життя зберіг зовнішній спокій і холоднокровність. Коли хлопчикові було 12 років, померла його мама. Батько привів в будинок нову дружину, Гледіс МакКеллен, яка стала для пасинка одним з найближчих друзів.
    Навчався майбутній актор в школі для хлопчиків міста Болтона, куди по службі перевели його батька. Саме там МакКеллен почав вперше брати участь в постановках спектаклів, а вже в Кембриджі навчився грати професійно. Іен дебютував як дорослий артист в трагедії «Генріх IV» і у відносно короткий термін встиг взяти участь у всіх п’єсах Вільяма Шекспіра, граючи на сцені Королівського Національного театру і Королівської Шекспірівської компанії.
    Велика популярність за межами Великобританії прийшла до Ієну в 90-х роках завдяки ролям в голлівудських блокбастерах.
    Через деякий час актора номінували на премію «Оскар» і «Золотий глобус» як кращого виконавця головної ролі.
    (Пустоварова Руслана 1БШ )

    ОтветитьУдалить
  22. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  23. Одним з прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість відомої співачки і акторки Тіни Кароль. Тетяна Ліберман (так по-справжньому звуть нашу героїню) з`явилася на світ 25 січня 1985 року в селищі Оротукан, що в Магаданській області. Її батьки не мали відношення до музики і сцени. Батько і мати - обидва інженери.Коли Тіні Кароль виповнилося 6 років, її сім`я переїхала на Україну, а саме в місто Івано-Франківськ. Там дівчинка відвідувала музичну школу, де навчалася грі на фортепіано.

    Отримавши атестат про повну загальну середню освіту, вона до Києва. Їй вдалося вступити до вищого музичного училища ім. Р. Глієра. Через 5 років дівчина отримала диплом про закінчення вищого навчального закладу. Але вона не збиралася на цьому зупинятися. Тіна Кароль, продовжує навчання. Вона є студенткою Національного Авіаційного Університету.У свої роки Тіна Кароль багато чого досягла. За її плечима участь в десятках конкурсів і фестивалів, більше 23 Гран-прі і Перших премій, сотні концертів і тисячі шанувальників.Співачка закрутила роман зі своїм продюсером Євгеном Огіром. Незабаром парочка стала жити під одним дахом. У січні 2008 року відбулася їх весілля. На церемонії були присутні лише друзі, колеги та родичі нареченого і нареченої. Журналісти навіть не знали про майбутню подію.

    У листопаді 2008 року співачка подарувала чоловікові сина Веніаміна. Чоловік був на 7-му небі від щастя. Весь вільний час він проводив з родиною. Вони з Тіною мріяли про доньку. Але Бог не почув їхні молитви.29 квітня 2013 року українські таблоїди повідомили про загибель відомого продюсера і чоловіка Тіни Кароль. Євген Огір був похований на Берковський кладовищі, розташованому в передмісті Києва. На могилі відразу ж встановили звичайний дерев`яний хрест. Тіна Кароль ніяк не могла змиритися з тим, що її коханого чоловіка більше немає. Стоячи біля труни, вона ридала і мало не втратила свідомість.Тіни Кароль - приклад людської стійкості і доброти. Незважаючи на трагічні події, співачка знайшла в собі сили не тільки жити далі, але і допомагати іншим людям.

    Тіна співпрацює з ФН ООН по різним соціальним програмам. Двічі вона відправлялася в гарячі точки - Косово і Ірак, де виконувала миротворчі місії. Кароль займалася організацією благодійних концертів в США, Росії та Україні. Зібрані кошти були передані до спеціальних фондів, які допомагають сиротам, інвалідам і малозабезпеченим.

    ОтветитьУдалить
  24. Одним з прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість відомої співачки і акторки Селени Гомес.22 липня 1992 в техаському місті Гранд-Прейрі народилася дівчинка Селена. Музикант Ріккардо Гомес і театральна актриса Менді Корнет назвали свою дочку на честь популярної співачки, а крім імені Селена отримала від батьків музичні здібності, артистичне дарування і оригінальну зовнішність - в ній змішалися мексиканські корені батька і італо-англійські матері.Маленькій Селені постійно доводилося ходити разом з мамою на кастинги і зйомки. Чарівна дівчинка, талановито зображувала оточували її акторів, всім повідомляла, що обов'язково стане актрисою. Менді Корнет, розглянула в дочки не тільки дитяче бажання «грати в кіно», але і явний талант, щиро хотіла допомогти Селені. Одного разу вона влаштувала на одному з кастингів справжнє свято з приводу дня народження дочки. Зрозуміло, зроблено це було з певною метою: на кастингу вибирали претендентку для ролі Джини в дитячому телешоу «Барні і його друзі», і продюсери дійсно звернули увагу на дівчинку з незвичайною зовнішністю, віддавши перевагу її майже півтора тисячам учасниць кастингу.

    Так Селена Гомес отримала свою дебютну роль і зіграла в 2002 році Джин в сьомому і восьмому сезонах популярного шоу. На тому ж кастингу дівчинка познайомилася з Демі Ловато, що стала її найкращою подругою.

    У 2003 році Селені посміхнулася чергова удача: вона отримала маленьку роль в третій частині знаменитого фільму «Діти шпигунів». Рік потому їй дісталася роль на кіностудії «Уолт Дісней» - невеликий епізод в серіалі «Всі тип-топ або Життя Зака ​​і Коді». За сюжетом Гвен, героїня Селени, цілувала Ділана Споуза, і це виявився самий перший поцілунок у житті юної актриси.

    У 2005 році на екранах з'явився фільм «Уокер, техаський рейнджер: Випробування вогнем», де Селені довелося зіграти невелику роль Джуді, а ще через рік вона отримала роль лиходійки Макейли, з'явившись в декількох епізодах телешоу «Ханна Монтана».Слава прийшла до Селені Гомес в 2007 році, після перемоги на кастингу кіностудії «Уолт Дісней», що приступила до зйомок серіалу «Чарівники з Уейверлі Плейс». Юна актриса отримала одну з головних ролей і з блиском зіграла маленьку чарівницю Алекс Руссо. Прем'єра цієї чудової казки відбулася на каналі «Дісней» в жовтні 2007 року, і незабаром серіал отримав величезну популярність у всьому світі.У серпні 2009 року Селена Гомес стала наймолодшою ​​з послів Доброї Волі від ЮНІСЕФ. Тієї ж осені юна актриса оголосила про випуск власної лінії модного одягу. Всі речі цієї лінії зроблені з екологічно безпечних матеріалів, і сама актриса описує їх як «жіночні, симпатичні і богемні».

    Крім акторської кар'єри Селена мріє зробити й кар'єру співачки. Вона не раз виконувала пісні в диснеївських фільмах і серіалах - наприклад, записала саундтреки для фільмів «101 далматинець» і «Феї». У вересні 2009 року її шанувальники почули дебютний альбом актриси, що вийшов під назвою «Kiss and Tell».

    Християнка за віросповіданням, Селена наділу в дванадцять років «кільце чистоти», на якому вигравіювано напис про очікуванні справжньої любові. Але в 2010 році у актриси почався бурхливий роман з популярним канадським співаком Джастіном БіберомСелена Гомес дуже не любить, коли її порівнюють з іншими, і не хоче бути схожим навіть на власних кумирів. А рідко випадають вільні години актриса проводить з родичами і друзями, вважаючи, що дружба - це найголовніше в житті.

    ОтветитьУдалить
  25. Одним з прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість відомої співачки і акторки Тіни Кароль. Тетяна Ліберман (так по-справжньому звуть нашу героїню) з`явилася на світ 25 січня 1985 року в селищі Оротукан, що в Магаданській області. Її батьки не мали відношення до музики і сцени. Батько і мати - обидва інженери.Коли Тіні Кароль виповнилося 6 років, її сім`я переїхала на Україну, а саме в місто Івано-Франківськ. Там дівчинка відвідувала музичну школу, де навчалася грі на фортепіано.

    Отримавши атестат про повну загальну середню освіту, вона до Києва. Їй вдалося вступити до вищого музичного училища ім. Р. Глієра. Через 5 років дівчина отримала диплом про закінчення вищого навчального закладу. Але вона не збиралася на цьому зупинятися. Тіна Кароль, продовжує навчання. Вона є студенткою Національного Авіаційного Університету.У свої роки Тіна Кароль багато чого досягла. За її плечима участь в десятках конкурсів і фестивалів, більше 23 Гран-прі і Перших премій, сотні концертів і тисячі шанувальників.Співачка закрутила роман зі своїм продюсером Євгеном Огіром. Незабаром парочка стала жити під одним дахом. У січні 2008 року відбулася їх весілля. На церемонії були присутні лише друзі, колеги та родичі нареченого і нареченої. Журналісти навіть не знали про майбутню подію.

    У листопаді 2008 року співачка подарувала чоловікові сина Веніаміна. Чоловік був на 7-му небі від щастя. Весь вільний час він проводив з родиною. Вони з Тіною мріяли про доньку. Але Бог не почув їхні молитви.29 квітня 2013 року українські таблоїди повідомили про загибель відомого продюсера і чоловіка Тіни Кароль. Євген Огір був похований на Берковський кладовищі, розташованому в передмісті Києва. На могилі відразу ж встановили звичайний дерев`яний хрест. Тіна Кароль ніяк не могла змиритися з тим, що її коханого чоловіка більше немає. Стоячи біля труни, вона ридала і мало не втратила свідомість.Тіни Кароль - приклад людської стійкості і доброти. Незважаючи на трагічні події, співачка знайшла в собі сили не тільки жити далі, але і допомагати іншим людям.

    Тіна співпрацює з ФН ООН по різним соціальним програмам. Двічі вона відправлялася в гарячі точки - Косово і Ірак, де виконувала миротворчі місії. Кароль займалася організацією благодійних концертів в США, Росії та Україні. Зібрані кошти були передані до спеціальних фондів, які допомагають сиротам, інвалідам і малозабезпеченим.

    ОтветитьУдалить
  26. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  27. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  28. Одним з прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість відомого актора Джеймса Макевоя.
    Джеймс Макевой народився в місті Глазго в Шотландії в 1979 році у санітарки з психіатричної лікарні Елізабет Джонстоун і будівельника Джеймса Макевоя-старшого. Коли хлопчику було сім років, батьки розлучилися. Елізабет страждала від слабкого здоров'я та згодом вирішила, що Джеймсу буде краще жити у її батьків Мері і Джеймса Джонстоунов, м'ясників, які жили у терасовому муніципальному будинку в Драмчапеле. Іноді Елізабет жила з ними. У Джеймса є сестра Джой (вокалістка шотландської групи «Streetside») і молодший єдинокровний брат Дональд. Після розлучення батьків Джеймс не спілкується з батьком, хоча в 2006 році, коли його син здобув популярність, Джеймс-старший сказав в інтерв'ю , що хотів би налагодити з ним контакт, але не знає, як це зробити. Всю свою юність, відвідуючи католицьку школу імені Фоми Аквінського в Джорданхилле, Джеймс хотів стати священиком, але шотландська вдача завела його до лав Військово-морських сил Сполученого Королівства. Однак, долею молодої людини було стати актором. Девід Хэйман якось зайшов у клас до Джеймсу і розповів пару знімальних забавних історій. Вони настільки зацікавили Макевоя, що той негайно попросив знаменитого режисера дати йому роль, оскільки він вперше з'явився на екрані у фільмі «Сусідня кімната». А відшліфувала майстерність актора вже шотландська Королівська академія музики і драми, куди Джеймс вступив з дивовижною легкістю, незважаючи на величезний конкурс.
    Серед найбільш значних ролей Макевоя — фавн Містер Тумнус у першій частині «Хронік Нарнії», молодий Літо Атрейдес II в мінісеріалі «Діти Дюни», Уеслі Гібсон у бойовику «Особливо небезпечний», Рорі О Шей в драмі «А в душі я танцюю». Джеймс також був кандидатом на роль Більбо Беггінса в екранізації «Хоббіта» Джона Толкіна, проте контракт дістався Мартіну Фрімену. Крім того, він знявся у фільмі «Спокута», у 2009 році вийшла картина з його участю «Останнє воскресіння» — про останні дні життя Льва Толстого, а в 2011 році зіграв роль Професора Ікс Чарльза Ксав'єра в першої частини нової трилогії «Люди Ікс: Перший клас». Також,Джеймс Макевой знявся у художньому фільмі «Джейн Остін» де він зіграв роль Томаса Лефроя, а Джейн Остін- Энн Хэтэуэй.
    Джеймс шість років прожив з однокурсницею Еммою Нельсон. Розлучившись з нею, він пристрастився до алкоголю і в його кар'єрі наступила творча криза.
    На зйомках серіалу «Бесстыдники» він познайомився з актрисою Енн-Мері Дафф, яка була старша за нього на 9 років. У 2006 році вони одружилися. 16 червня 2010 року у подружжя народився син Брэндан. У травні 2016 року стало відомо, що пара розлучилася, зберігаючи дружні відносини. Щоб не сильно травмувати сина, Енн-Мері і Джеймс раніше живуть разом в Північному Лондоні в ті періоди, коли обидва не знімаються.

    ОтветитьУдалить
  29. Соціальна мобільність — це будь-який перехід індивіда, групи або соціального об’єкта, або цінності, створеної або модифікованої завдяки діяльності, від однієї соціальної позиції до іншої, в результаті чого соціальне становище індивіда або групи змінюється.
    Розрізняють декілька типів соціальної мобільності.
    1. Вертикальна мобільність — сукупність взаємодій, які сприяють переходу індивіда з одного соціального шару в інший. Графічно вертикальну мобільність позначають↑.
    2. Горизонтальна мобільність — перехід індивіда від однієї соціальної позиції до іншої, що перебуває на тому ж рівні (наприклад, зміна місця проживання, перехід з однієї сім’ї в іншу, з однієї релігійної групи в іншу). В усіх випадках індивід не змінює соціального шару, до якого належить. Графічно горизонтальну мобільність позначають ®.
    Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість знаменитої французької співачки Едіт Піаф. Її народження було насмішкою долі: мати співачка народила її просто на тротуарі, поки батько шукав візника. Першою пелюшкою майбутньої зірки Едіт Джованні Гасьон — таке справжнє ім’я Едіт Піаф — стала шинель поліцейського. Її виховувала бабуся, що мала пристрасть до алкоголю. Із 8 років Едіт почала допомагати батькові, виступаючи на вулиці. Вона пізнала все: голод, злидні, презирство, смерть малолітньої дочки… Проте не розгубила свій талант, змогла вийти на сцену, навчилася співати під акомпанемент, створила свій репертуар і… стала знаменитою. На сцену Едіт завжди виходила в чорній сукні. Хтось із критиків зауважив, що на тлі плаття, її руки, чудові, витончені, які вона піднімала під час співу, пурхали наче метелики. Публіка захоплювалася нею — до Піаф прийшли гроші і слава. Едіт зуміла із найнижчих верств суспільства переміститися нагору. Але це аж ніяк не казка про Попелюшку. Щоб досягти успіху, співачці довелося виявити силу волі, твердість характеру.

    ОтветитьУдалить
  30. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість американського актора Джоні Деппа.
    Джон Кристофер Депп ІІ народився в Овенсборо, штат Кентуккі, 9 червня 1963 року, четвертою дитиною в сім'ї офіціантки та інженера. У нього є дві сестри
    і брат. У жилах актора тече гримуча суміш кровей ірландців, німців і індіанців-черокі.
    Незабаром після народження Джонні сім'я переїхала до Флориди, почавши тим самим низку переїздів з міста в місто, яка тривала все дитинство майбутньої зірки. Дитинство актора не можна назвати щасливим: батьки були не дуже забезпеченими, у пошуках роботи переїжджали з місця на місце, що не могло не позначитися на характері дитини. З 12 років він почав курити, а дещо пізніше вживати наркотики. Єдине, що його цікавило по-справжньому, була музика.Щоб хоч якось відвернути сина від впливу вулиць, мати подарувала підлітку гітару, і він самостійно навчився грати.
    Мріючи стати рок-зіркою, 16-річний Депп кинув школу. Приблизно в цей період його батьки розлучилися. Для Джонні це виявилося настільки сильним ударом, що він пішов з дому.
    Щоб звести кінці з кінцями, якийсь час молодій людині довелося торгувати канцтоварами. Невідомо, як би склалася доля Джонні, якби дружина не звела його з Ніколасом Кейджем, який як-то запропонував йому спробувати свої сили у кіно. Початком кар'єри Джоні вважається 1984 рік, коли його затвердили на невелику роль у фільмі жахів «Кошмар на вулиці В'язів».
    Депп визнається, що в той час ненавидів Голлівуд всією душею і не бажав ставати актором. Але коли від передозування помер один з його близьких друзів, Джонні побачив для себе можливість зав'язати з наркотиками саме в кінокар'єрі.
    Проривом у кар'єрі Деппа вважають роль у фільмі Тіма Бертона «Едвард Руки-Ножиці», яка дозволила йому проявити свою неординарність і талант (це була перша головна роль Деппа).
    З часом, Депп став украй уважно ставиться до вибору ролей, вважаючи за краще цікавий сценарій комерційному успіху. «Бенні і Джун», «Що турбує Гілберта Грейпа?», «Ед Вуд» - знімаючись в цих фільмах, Депп уважно прислухався до критики і відточував свою майстерність.

    У 1995 році виходить фільм Джима Джармуша «Мрець», класичний чорно-білий вестерн, ніби навмисне придуманий для Джоні Деппа. Фільм став дивовижним синтезом приголомшливою акторської гри, пейзажів лісів Північної Америки і чарівною музики Ніла Янга.

    Спробував він свої сили і в режисерському кріслі, знявши «Сміливця», історію про непростий вибір і нерозважливих, але відважних вчинках. Проте фільм не припав до душі американським критикам, і Депп був настільки зачеплений невтішними відгуками у пресі, що відмовився випускати фільм в Америці.
    У 2003 році на екрани вийшов фільм Гора Вербінські "Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної Перлини», що став хітом вже в перший прокатний вік-енд. Фактично це був перший фільм Деппа, розрахований на широку публіку.

    Наступні за ним «Пірати Карибського Моря: Скриня мерця» (2006) та «Пірати Карибського Моря: На краю світу» (2007) розділили і примножили успіх першої картини. За роботу в першій частині трилогії актор був номінований на «Оскар», проте премія дісталася іншому.

    У Деппа є зірка на Алеї Слави в Голлівуді. Він тричі номінувався на «Оскар» і шість разів на «Золотий Глобус», проте отримав нагороду лише в 2007 році за роль у музичній драмі Тіма Бертона «Свіні Тодд: перукар-демон із Фліт-стріт».
    Джонні збирає опудала звірів і птахів. Він володіє великою колекцією метеликів та інших комах і іноді сам наколює їх на шпильки. А ще він до смерті боїться клоунів у всіх їхніх проявах і марно намагається подолати свою дурну фобію, розвішуючи по стінах цих потішників публіки.

    У 2008 році стало відомо, що Депп погодився знову зіграти роль Джека Горобця в новому фільмі про піратів Карибського моря; гонорар Джонні Деппа за цю роботу став найбільшим в історії кіно - 56 мільйонів доларів!

    ОтветитьУдалить
  31. Одним з прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість Дестіні Хоуп Сайрус.Дестіні Хоуп Сайрус – ім'я Майлі Сайрус при народженні – народилася 23 листопада 1992 року у місті Франклін, штат Теннессі. Її батьком був відомий у 90-х кантрі-виконавець Біллі Рей Сайрус. Дестіні Хоуп Сайрус пізніше змінила ім'я на Майлі Сайрус з-за того, що в дитинстві її часто так називали, так як вона постійно посміхалася.
    Сайрус зростала на фермі родини разом з двома рідними і трьома нерідними братами і сестрами, біля Нашвилля, Теннессі. У юному віці вона отримувала неймовірне задоволення від зйомок, зігравши в серіалі «Док», в якому знімався її батько. У 2003 році зіграла у фільмі Тіма Бертона «Велика риба».
    Сайрус офіційно змінила своє ім'я на Майлі Рей Сайрус у 2008 році. Її другий студійний альбом, «Breakout», який вийшов в 2008 році, був справжнім хітом, які зайняли перші місця світових хіт-парадів.

    На початку 2009 року Сайрус представила свою автобіографію, яка дозволила заглянути в її життя і містила раніше не опубліковані фото, сімейні історії і погляд на її найулюбленіших людей. Сайрус так коментувала поява книги: «Я дуже схвильована, адже дозволяю фанатам дізнатися наскільки мені важливі мої стосунки з родиною. Я сподіваюся, що у мене вийде вплинути на мам та їхніх доньок по всьому світу, щоб вони ніколи не забували про своїх спогадах, і щоб діти в усьому світі жили своїми мріями».

    Також в 2009 Сайрус представила альбом «The Time of Our Lives», в який увійшли хіти «Party in the U. S. A.» і «When I Look at You». Пісня «Party in the U. S. A.» є найуспішнішою для виконавиці; пісня продалася тиражем в 5,38 мільйонів копій і заслужила звання одного з найпродаваніших хітів.
    У 2010 році Сайрус зіграла в романтичній драмі «Остання пісня» – фільмі, заснованому на однойменному оповіданні Ніколаса Спаркса.

    Інтерес до героїні, яку зіграла Майлі Сайрус, існував ще довгі роки, так, у квітні 2009 вийшов фільм «Ханна Монтана: Кіно». Фільм приніс понад 79 млн доларів США. На хвилі чергового успіху в 2010 році Майлі представила свій новий альбом «can't Be Tamed».

    В останні роки Сайрус намагається дистанціюватися від способу Ханни Монтани. Вона змінила свою зачіску і почала носити авангардні речі, щоб представити публіці свій новий образ. Але ніхто не був готовий до того, як далеко Сайрус зайде. У серпні 2013 року, на церемонії вручення нагород від телеканалу «MTV», Сайрус здивувала всіх своїм відвертим і вульгарним виконанням новітнього хіта «We can't Stop». Але суперечливі погляди на її відвертий виступ лише збільшили продажі четвертого студійного альбому з назвою «Bangerz», який був представлений на початку жовтня 2013 року.
    Майлі Сайрус також привертала увагу преси своєї особистої життям. Вона недовгий час зустрічалася з Ніком Джонасом з музичної групи «Jonas Brothers» в 2007, а також була романтично пов'язана з моделлю Джастіном Гастоном і актором Картером Дженкінсом. У червні 2012 року, після трьох років відносин, Сайрус оголосила про заручини з актором і зіркою фільму «Голодні ігри» Ліамом Хемсворт. Пара розлучилася в вересні 2013 року, після чотирьох років стосунків.

    ОтветитьУдалить
  32. Одним з прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість Дестіні Хоуп Сайрус.Дестіні Хоуп Сайрус – ім'я Майлі Сайрус при народженні – народилася 23 листопада 1992 року у місті Франклін, штат Теннессі. Її батьком був відомий у 90-х кантрі-виконавець Біллі Рей Сайрус. Дестіні Хоуп Сайрус пізніше змінила ім'я на Майлі Сайрус з-за того, що в дитинстві її часто так називали, так як вона постійно посміхалася.
    Сайрус зростала на фермі родини разом з двома рідними і трьома нерідними братами і сестрами, біля Нашвилля, Теннессі. У юному віці вона отримувала неймовірне задоволення від зйомок, зігравши в серіалі «Док», в якому знімався її батько. У 2003 році зіграла у фільмі Тіма Бертона «Велика риба».
    Сайрус офіційно змінила своє ім'я на Майлі Рей Сайрус у 2008 році. Її другий студійний альбом, «Breakout», який вийшов в 2008 році, був справжнім хітом, які зайняли перші місця світових хіт-парадів.

    На початку 2009 року Сайрус представила свою автобіографію, яка дозволила заглянути в її життя і містила раніше не опубліковані фото, сімейні історії і погляд на її найулюбленіших людей. Сайрус так коментувала поява книги: «Я дуже схвильована, адже дозволяю фанатам дізнатися наскільки мені важливі мої стосунки з родиною. Я сподіваюся, що у мене вийде вплинути на мам та їхніх доньок по всьому світу, щоб вони ніколи не забували про своїх спогадах, і щоб діти в усьому світі жили своїми мріями».

    Також в 2009 Сайрус представила альбом «The Time of Our Lives», в який увійшли хіти «Party in the U. S. A.» і «When I Look at You». Пісня «Party in the U. S. A.» є найуспішнішою для виконавиці; пісня продалася тиражем в 5,38 мільйонів копій і заслужила звання одного з найпродаваніших хітів.
    У 2010 році Сайрус зіграла в романтичній драмі «Остання пісня» – фільмі, заснованому на однойменному оповіданні Ніколаса Спаркса.

    Інтерес до героїні, яку зіграла Майлі Сайрус, існував ще довгі роки, так, у квітні 2009 вийшов фільм «Ханна Монтана: Кіно». Фільм приніс понад 79 млн доларів США. На хвилі чергового успіху в 2010 році Майлі представила свій новий альбом «can't Be Tamed».

    В останні роки Сайрус намагається дистанціюватися від способу Ханни Монтани. Вона змінила свою зачіску і почала носити авангардні речі, щоб представити публіці свій новий образ. Але ніхто не був готовий до того, як далеко Сайрус зайде. У серпні 2013 року, на церемонії вручення нагород від телеканалу «MTV», Сайрус здивувала всіх своїм відвертим і вульгарним виконанням новітнього хіта «We can't Stop». Але суперечливі погляди на її відвертий виступ лише збільшили продажі четвертого студійного альбому з назвою «Bangerz», який був представлений на початку жовтня 2013 року.
    Майлі Сайрус також привертала увагу преси своєї особистої життям. Вона недовгий час зустрічалася з Ніком Джонасом з музичної групи «Jonas Brothers» в 2007, а також була романтично пов'язана з моделлю Джастіном Гастоном і актором Картером Дженкінсом. У червні 2012 року, після трьох років відносин, Сайрус оголосила про заручини з актором і зіркою фільму «Голодні ігри» Ліамом Хемсворт. Пара розлучилася в вересні 2013 року, після чотирьох років стосунків.

    ОтветитьУдалить
  33. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість знаменитого Леонардо Ді Капріо.Кар'єра Леонардо ДіКапріо почала набирати обертів, в 1991 році хлопець знявся в повнометражному фільмі « Зубастики 3 » ;, а також в популярному серіалі компанії ABS під назвою " Growing Pains " ;. Саме грою в цьому серіалі хлопець запам'ятався продюсерам – його затвердили в фільмі « Життя Цього Хлопчика » на одну з центральних ролей. Кінострічка знімалася за однойменним романом В.Вульф і в ній брали участь такі знамениті актори як Елен Баркін і Де Ніро.
    В тім же 1993 року Леонардо ДіКапріо запросив на проби в свій новий кінофільм " Що Гризе Гілберта Грейпа? &Quot; режисер Ласс Халстром, в якому мають ще були зніматися Джульєтт Льюїс і Джонні Депп. Спочатку на фотографіях він зовсім не сподобався Халстром, так як здався йому через чур симпатичним для виконання ролі недоумкуватого дитини, але побачивши, як Леонардо ДіКапріо вживається в роль на пробах, той годину відкинув усі сумніви. У підсумку, критиками дуже високо була оцінена гра молодого актора, і вони його номінували в 1994 році на премію Оскар. До речі, тоді Лео було всього лише 19 років.
    Анастасія Наумік (1БШ)

    ОтветитьУдалить
  34. Джим Керрі - це людина, яка навчила весь світ смiятися. Вiн смішив людей, але, як це нерідко буває, сміявся сам не так часто, як це могло здатися з боку. Адже життя і доля знаменитого коміка далеко не завжди були витримані в жанрі комедії.Дитинство Джима Керрі не можна назвати щасливим. Сім'я бiднувала. Батькові доводилося підробляти бухгалтером, щоб хоч якось зводити кінці з кінцями.
    Коли Джиму виповнилося 13 років, фінансове становище в сім'ї погіршилося ще більше. Батька звільняють з роботи. Тепер у сім'ї не було можливості оплачувати житло. Переїхавши в невелике містечко Скарборо, вони були змушені жити в автофургоні, а потім і зовсім перебралися жити в намет. Навчаючись у середній школі Джим був змушений працювати по 8 годин на день.У 15 років Джим Керрі почав виступати в одному з відомих клубів у Торонто, але зазнав невдачі на публіці - його чи не прогнали з ганьбою зі сцени. І тільки через два роки Джим знову зважився вийти на сцену. На цей раз його вистава справила фурор. Керрі неодноразово викликали на біс, а публіка в залі не переставала сміятися.Після вдалих виступів його помітили і стали запрошувати на другорядні ролі в серіали. Зібравши невелику суму, 19-річний Джим вирішив перебратися в Лос - Анжелес. У Голлівуді він трудився по 16 годин на добу хапаючись за будь-які можливості. У 1984 році він отримує роль в комедійному серіалі «Качина фабрика».І незважаючи на те, що гонорари були невеликі, він вирішує перевезти своїх родичів в Лос-Анджелес. За злою іронією долі серіал «Качина ферма» був закритий через три тижні.
    Втративши роботу, у Джима Керрі не стало можливості утримувати батьків. Він був змушений відправити їх назад в Канаду. Незабаром захворює його мати, їй потрібне дороге лікування.І нарешті в 1985 році йому посміхнулася удача. Джима Керрі плігласілі на роль в комедії «Одного разу вкушений».
    Робота в картині була успішною. Джим заробив гроші на лікування матері. Але лікування не допомогло і мати вмирає не задовго до справжнього тріумфу сина.З 1991 року мрії Джим Керрі - підкорити Америку стали збуватися. Двері у велике кіно Джиму Керрі відкрило шоу «У живих фарбах», куди його запросили брати участь в масовці. Саме звідти актор і потрапив на знімальний майданчик фільму «Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин». Роль детектива, який шукає зниклих тварин, зробила Джима Керрі дуже популярним. Успіх закріпили фільми «Маска» і «Тупий і ще тупіший». Відразу Джим Керрі став знаменитим у всьому світі.

    ОтветитьУдалить
  35. Едвард Ріган Мерфі , відоміший як Едді Мерфі — американський актор, режисер, продюсер і співак. Є другим актором за касовим збором в історії. З 1980 по 1984 роки брав участь у популярній передачі Saturday Night Live.Мерфі народився в околиці Бушвіка в Брукліні, Нью-Йорк.Його мати, Ліліан, була телефонним оператором, а батько — Чарльз Едвард Мерфі — офіцером поліції і аматорським актором.Приблизно у віці 15 років Едді почав писати і виконувати свої власні номери, які були створені під сильним впливом Білла Косбі і Річарда Прайора.Починає кар'єру у Bay Area Comedy Club. Його перші комедійні номери характеризується ескізами на різні групи людей (зокрема, афро-американців, італійських американців, людей з надмірною вагою і гомосексуалістів).

    Мерфі заробив першу популярність у ролі актора у передачі Saturday Night Live, у якій зміг допомогти підняти її популярність, після спаду на початку 1980-х.

    У 1982 році Мерфі зробив свій великий дебют в кіно у фільмі 48 годин. У наступному році Мерфі знявся в фільмі Помінятися місцями. Фільм став початком співробітництва Мерфі з режисером Джоном Лендісом і виявився успішнішим ніж перший. У 1984 році Едді знявся в бойовику Поліцейський з Беверлі-Гіллз. Саме цей фільм став першим повноцінним Мерфі, де він був у головній ролі, на яку спочатку проходив пробу сам Сильвестр Сталлоне.

    В 1986 Мерфі знявся в ще одній комедії — Золота дитина. І тут теж головна роль була назначена не йому, на неї був спочатку призначений Мел Гібсон, але після того, як він відмовився, роль була запропонована Едді.

    Мерфі також є співаком та музикантом. Як сольний виконавець він випустив два сингли — «Party All Time» і «Put Your Mouth on Me» у середині 1980-х років, але у 2004 році телеканал VH1 і журнал Blender визнали пісню «Party All The Time» сьомою у числі «50 найгірших пісень всіх часів».

    З 1989 до середини 1990-х років рейтинг Мерфі суттєво впав і почав відновлюватися лише з 1996 року у таких фільмах як Чокнутий професор, Мулан, Доктор Дуліттл з продовженням, Шрек та ін.

    У 2006 році він знявся у фільму по бродвейському мюзиклу «Дівчата мрії», за який Мерфі отримав «Золотий глобус» за найкращу чоловічу роль другого плану, премію гільдії акторів, а також 23 січня 2007 був номінований на «Оскар» за найкращу чоловічу роль в цьому фільмі.Також Едді займається благодійністю.Мерфі жертвував гроші на Фонд СНІДу та раку, освіту, творчість, сім'ю, охорону здоров'я і бездомним благодійним організаціям.

    ОтветитьУдалить
  36. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість знаменитого Дженсен Росс Еклс (англ. Jensen Ross Ackles) (нар. 1 березня 1978, Даллас, Техас) — американський актор. Найбільш відомі ролі зіграв в телесеріалах «Дні нашого життя», «Темний ангел», «Таємниці Смолвіля» і «Надприродне».

    Дженсен Еклс народився 1 березня 1978 року в Далласі (штат Техас, США) в сім'ї актора Алана Роджера Эклса і Донни Джоан Шеффер. Батьки назвали сина Дженсеном, так як вважали це ім'я рідкісним. У Дженсена є старший брат Джошуа (1975 р.) і молодша сестра Маккензі (1985 р. н.)

    З самого дитинства хлопчика активно знімали в рекламі товарів для дітей – батьки не пропускали випадку уявити свого малюка перед камерою. У 1990 році Дженсен Еклс закінчив початкову школу Дартмут Ричардсоне (Техас), потім він перейшов в середню школу Аполло, яку закінчив в 1993 році, а закінчив він середню освіту в школі Беркнера в 1996 році. Після Денсен опинився перед вибором – вчинити в Техаський Університет і стати лікарем-фізіотерапевтом, як він колись мріяв, або стати актором. Справа в тому, що Еклс був до того часу настільки красивий за голлівудським стандартам, що ігнорувати цей факт просто не представлялося можливим. Результатом роздумів стала повна перемога мистецтва над медициною і переїзд в Голлівуд. Акторська кар'єра Дженсена Эклса почалася в 1996 році, коли він з'явився в епізодичних ролях в таких телесеріалах, як «Містер Роудс», «Школа Ласкавою долині», і «Сібілл». У 1997 році він отримав роль Еріка Брейді в серіалі телеканалу NBC «Дні нашого життя».У 2005 році Дженсен Еклс отримав головну роль Діна Вінчестера в містичному серіалі «Надприродне» виробництва компанії Warner Brothers, в якому в головній ролі знявся Джаред Падалекі.У 1998 році Дженсен Еклс отримав премію Soap Opera Digest Award в номінації «Видатний чоловічий дебют» за роль Еріка Брейді в телесеріалі «Дні нашого життя». Три роки поспіль (1998, 1999 та 2000) Дженсен номінувався за цю роль премію Daytime Emmy Awards в категорії «Видатний молодий актор в драматичному телесеріалі», але поступився її Джонатану Джексону (у 1998 і 1999) і Тому Девіду (2000). За роль Діна Вінчестера в телесеріалі «Надприродне» в 2006 році Дженсен був номінований на премію Teen Choice Award в категорії «Прорив року», а переможцем у цій номінації став Зак Ефрон.

    У серпні 2008 року Дженсен виграв SyFy Genre Awards в номінації «Кращий актор телебачення».(Соболь Альона 1-АШ)

    ОтветитьУдалить
  37. Найяскравiшим прикладом вертикальноï соціальної мобільності є життя і творчій шлях Майкла Джексона. Майкл Джексон народився в 1958 році в місті Гері, штат Індіана. Він був одним з дев'яти братів і сестер у бідній сім'ї. Вже, напевно, ні для кого не секрет важке дитинство майбутньої суперзірки, коли, не перестаючи, звірствував батько Майкла. Вiн змалку мрiяв про самостiйне життя та про те, щоб на нього хоча б iнколи звертали увагу. Завдяки генiальностi та невпинноï працi над собою, Майкл став знаменитим ще будучи дитиною i згодом став безперечно сенсацією і загадкою в сучасній світовій поп-культурі. Все, що він робить, вже давно стало мірилом професіоналізму і високої якості, а його музика навіть може вважатися своєрідним окремим напрямком, який наслідують дуже багато музикантів в усьому світі.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість знаменитої Дженіфер Лопес.Шлях до успіху Джей Ло був тернистий і тяжкий. Батьки майбутньої зірки не були багатими, але вони намагалися дати все своїм дітям. Будучи дитиною, Дженніфер займалася танцями і співом, що згодом принесло свої плоди. Здобувши середню освіту, дівчина влаштувалася працювати в юридичну фірму, але незабаром кинула цю діяльність і почала займатися танцями в відомій школі. Батьки не поділяли інтересів дочки, тому Дженніфер пішла з дому. Вона працювала на підтанцьовці у світових зірок, потім знялася в декількох фільмах. Талант Дженніфер не залишився непоміченим, і незабаром вона стала популярною.

      Удалить
  38. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість Деніел Ендрю Шарман (народився 25 квітня 1986, Лондон) - британський актор, відомий за роллю Ареса у фільмі «Війна богів: Безсмертні», а також ролі Айзека Лейхі в телесеріалі «Вовченя»Акторський дебют Деніела відбувся в 2003 році в серіалі «Суддя Джон Дід», потім були ролі в проектах «Початок кінця», «Останні дні Едгара Гардінга», «Війна Богів: Безсмертні» і телесеріалах «Дев'ять життів Хлої Кінг», «Льюїс» і «Вовченя», де Шарман виконує роль Айзека Лейхі. 21 вересня 2012 року вийшов у прокат фільм «Колекціонер 2», де Деніел грає з Едді Вільямс. А також анонсований бразильський проект «The Beauty of Sharks» («Краса акул»), в якому актор виконає роль Самюеля ГамільтонаШарман є вболівальником лондонській футбольної команди Арсенал.
    З 2011 до 2013 року Деніел зустрічався з його колегою по серіалу «Вовченя» Крістал Рід. У серпні 2013 Кристал в передачі «Fashion Police» підтвердила їх розставання і сказала, що ініціатором розриву був Деніел. У 2015 році Шарман зустрічався з Ашей Лео. Пізніше вони розлучилися. На даний момент про особисте життя нічого не відомо

    ОтветитьУдалить
  39. Одним з зразків вертикальної соціальної мобільності може бути життєвий шлях до успіху Кірка Дугласа.
    Кірк Дуглас народився в штаті Нью-Йорк у 1916 р. в бідній єврейській родині. Йому довелося прокладати собі шлях до успіху тяжкою працею і завзятістю. Так, у різний час він працював офіціантом, рознощиком газет, вантажником і різноробочим. Мріючи від самого дитинства грати на сцені, юнак вирішив спробувати себе на акторському терені і вступив до нью-йоркської Американської академії драматичних мистецтв.

    У 1946 р. відбувся дебют Кірка Дугласа на великому екрані у фільмі "Дивна любов Марти Айверс". Далі кар'єра майбутньої зірки поступово пішла в гору, хоча спочатку акторові пропонували лише ролі другого плану. Світова слава прийшла до артиста після того, як він виконав головну роль у картині режисера Стенлі Кубрика "Спартак".
    У 1996 р. Кірку Дугласу вручили почесну премію "Оскар" за неоціненний внесок у кіномистецтво, проте після цього в житті 79-річного на той момент актора настав важкий період: він переніс інсульт. Після хвороби про акторську кар'єру довелося забути, і Дуглас вирішив присвятити себе написанню книг.

    Кірк Дуглас активно бере участь у благодійній діяльності, жертвуючи солідні кошти. Так, в день свого 99-річчя він пожертвував 15 млн дол. на будівництво в Лос-Анджелесі центру з догляду за акторами та представниками кіноіндустрії, які страждають на хворобу Альцгеймера.

    ОтветитьУдалить
  40. На мою думку одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бутиТом Круз. Він був третьою дитиною в сім'ї інженера та відбулася актриси. Крім Тома батьки виховували ще трьох дочок. Батько весь час перебував у пошуках додаткового заробітку, тому сім'я часто переїздила. У загальній складності Тому змінив 15 шкіл, що вплинуло на його емоційне здоров'я. До того ж з дитинства він страждав від дислексії і не міг нормально прочитати текст. З-за цього був об'єктом постійних насмішок. Після відходу з родини батька фінансовий стан сім'ї погіршилося. Мати актора не мала постійної роботи. Незважаючи на те що часом жінка працювала в чотири зміни, грошей, які вона заробляла, вистачало на утримання дітей.

    Важке дитинство загартувало Тома. Він наполегливо працював, щоб допомогти своїй родині. За спогадами одного з сусідів сім'ї Круз, хлопчик щодня приходив до нього стригти газон. Так тривало до тих пір, поки вони не переїхали в нове місце. Нарешті сім'я остаточно осіла в Глен-Рідж, де майбутній актор закінчив школу.

    Тому не раз згадує період убогості і голоду, завдяки якому він заробив теперішній стан в сотні мільйонів доларів.

    ОтветитьУдалить
  41. Социальная мобилизация - это спланированный процесс, в котором все основные заинтересованные стороны общества действуют вместе ради достижения общей цели, такой, например, как вовлечение общества в процесс руководства водой.

    Социальная мобилизация подразумевает сочетание возможности выбора и добровольного участия. Люди приходят на помощь, когда они видят, что это в их интересах и когда они сами убеждены, что это важно для них и для окружающих.

    Ключевыми и взаимосвязанными элементами мобилизации являются пропаганда идей, сотрудничество, мобилизация ресурсов и обмен информацией.

    Пропаганда идей заключается в изменении общественного мнения или политики с целью достижения каких-либо целей. Это подразумевает формирование политических и социальных убеждений. Для достижения этой цели используются такие методы как создание коалиций, пропаганда идей на уровне рядовых граждан и работа со средствами массовой информации. Пропаганда идей означает создание среды, в которой политическая воля и юридические условия действуют так, чтобы вызвать требуемые изменения.

    Для достижения своей цели пропагандисты могут вести работу снизу вверх.

    Социальная мобилизация может принести результат только в том случае если имеются необходимые политические условия и юридическая база. Люди, ответственные за принятие основных решений, должны иметь соответствующие убеждения и готовность действовать. Если эти условия не выполнены, то на первом этапе следует использовать методы пропаганды для того, чтобы заручиться их поддержкой. Следует помнить, что для социальной мобилизации поддержка высшего руководства является совершенно необходимым условием.

    Социальная мобилизация - это процесс, не имеющий явно выраженного начала и конца. Это процесс, посредством которого все заинтересованные стороны привлекаются к участию в управлении водными ресурсами на уровне принятия ключевых решений. В процессе социальной мобилизации все заинтересованные стороны должны понять, что они создают организации, основанные на их собственном участии и ориентированные на достижение своих собственных выгод, а также, что такие организации будут работать на них и будут подотчетны им в соответствии с правилами и процедурами, которые они сами же установят.

    Социальная мобилизация осуществляется через понимание потребностей и проблем всех заинтересованных сторон в управлении водными ресурсами, а также в результате работы с ними с помощью квалифицированных кадров с целью вовлечения всех таких сторон в диалог по согласованию коллективных действий, направленных на совершенствование управления водными ресурсами. Данный процесс направлен на мобилизацию внутреннего спроса (осознание внутренней необходимости) среди всех заинтересованных сторон на создание организаций, основанных на их собственном участии.

    ОтветитьУдалить
  42. На мою думку одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності є Демі Мур.
    Деметрія Джин Хармон, яка нам найбільше відома як Демі Мур, з'явилася на світ у листопаді 1962 року в містечку Розуелл, що в американському штаті Нью-Мексико. У майбутньої голлівудської зірки було дуже важке дитинство. Ще до її народження родину покинув рідний батько Чарльз Хармон. Незабаром він потрапив у в'язницю, а мама Вірджинія Кінг вийшла заміж вдруге. Її чоловіком став Ден Гайнс, рекламний менеджер, який зловживав алкоголем і був завзятим картярем. Спогади про дитинство для Демі Мур - це п'яні дебоші в рідному домі і часті переїзди (актриса говорить, що сім'я змінила не менш 40 міст). Мати Демі не раз потрапляла в поліцейську ділянку. Її затримували за пияцтво за кермом і домашні скандали.В шлюбі Вірджинії Кінг і Дена Гайнса з'явився спільний син Морган, зведений брат Демі. Після цього життя в сім'ї стає нестерпним. Демі часто тікає з дому. У 16 років вона кинула школу і влаштувалася в модельне агентство. У 17 вийшла заміж за рок-музиканта, який був старший на 12 років. Метою стрімкого заміжжя було бажання скоріше позбутися опіки та постійних істерик матері. З Фредді Мура Демі незабаром розлучилася, залишивши собі від цього заміжжя лише звучне прізвище.

    В модельному агентстві Демі Мур познайомилася з Настасьєю Кінскі, яка і порадила дівчині спробувати себе в якості актриси. За іншою версією, в кіноіндустрію Демі потрапила завдяки матері, яка мала зв'язку на телебаченні. Нібито саме мама поклопотати про першої ролі для дочки в серіалі «Лікарня загального профілю». Цим фільмом починається кінематографічна біографія Демі Мур.
    Говорять, що перш, ніж штурмувати Голлівуд, майбутня артистка зробила пластичну операцію носа і виправила вроджене косоокість.
    Після закінчення зйомок серіалу Демі Мур знялася в декількох картинах, де зіграла другорядні ролі. Найвідоміші з перших картин Деметрии – це стрічки «У всьому винен Ріо» і «З приводу того, що сталося вчора вночі...».

    ОтветитьУдалить
  43. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути життя і творчість Ве́ра Ви́кторовна Киперма́н,под псевдонимом Ве́ра Бре́жнева. Украинская и российская поп-певица, актриса, телеведущая, бывшая участница поп-группы «ВИА Гра» (2003—2007). Отец — Виктор Михайлович Галушка, работал на Приднепровском химическом заводе. Мать — Тамара Витальевна Галушка (в девичестве — Пермякова)[5], окончила медицинское училище, работала на том же заводе. Певица приобрела родителям квартиру в городе Борисполь неподалёку от Киева.

    У Веры есть три сестры: старшая Галина (уехала за границу) и младшие — двойняшки Анастасия и Виктория (1985 г. р.). Виктория стала женой Александра Цекало.

    Вера училась в средней школе № 41 г. Днепродзержинска. Будучи подростком, увлекалась спортом (гандбол, баскетбол, каратэ, художественная гимнастика), занималась с репетиторами иностранными языками, мечтала о поступлении на юридический факультет. Однако окончила заочное отделение Днепропетровского института инженеров железнодорожного транспорта по специальности экономист.

    Личная жизнь
    У Веры есть дочь Соня (род. 30 марта 2001 года), отцом которой является Виталий Войченко. Пара прожила несколько лет в незарегистрированном браке.

    В ноябре 2006 года Вера вышла замуж за украинского бизнесмена Михаила Кипермана и сменила свою фамилию на Киперман. 14 декабря 2009 года у них родилась дочь Сара. В октябре 2012 года сообщила о разводе с мужем.

    В феврале 2013 года стало известно об её романе с режиссёром Марюсом Вайсбергом, однако сама Вера так и не подтвердила эту информацию.

    В октябре 2015 года Вера тайно вышла замуж за Константина Меладзе, свадьба состоялась в Италии в кругу близких.

    Творчество
    ВИА Гра
    Впервые Вера выступила на одной сцене с группой «ВИА Гра» во время гастролей группы по Украине в июне 2002 года в качестве желающей из зала спеть вместе с группой песню «Попытка № 5».

    В ноябре 2002 года Веру пригласили на кастинг в группу «ВИА Гра» на место уходящей Алёны Винницкой, который она с успехом прошла. В январе 2003 года «ВИА Гра» предстала в обновлённом составе: Надежда Грановская, Анна Седокова и Вера Брежнева.

    Брежнева оставалась неизменной участницей коллектива на протяжении более 4 лет. В декабре 2007 года появилось официальное сообщение о том, что Вера навсегда покинула группу «ВИА Гра».

    ОтветитьУдалить
  44. Павло Дуров – засновник соціальної мережі «Вконтакте»

    Напевно кожному молодому програмісту хочеться змінити світ до невпізнання .
    Павло народився 10 жовтня 1984 року в Ленінграді в родині доктора філологічних наук. З 11 років захоплювався програмуванням. Тобто його батько міг дозволити собі дати синові комп'ютер у користування.

    Після школи Павло почав навчатися на філологічному факультеті, одночасно навчаючись на військовому факультеті за спеціальністю «Психологічна війна». Заодно навчався на військовій кафедрі. За час навчання Павло кілька разів став стипендіатом Президентської і потанинской стипендій.

    По ходу навчання створив кілька проектів для полегшення життя студентів: проект рефератів тощо Одного разу його знайомий приїхав зі стажування в США і розповів Паші про facebook.

    Ідея була перероблена для російських реалій та у 2006 році в тестовому режимі було запущено сайт Студент.ру, який потім був перейменований у «Вконтакте». У 2007 році в нову соціальну мережу ходило вже 2 млн. чоловік. Відразу посипалися пропозиції купити проект Дурова. Але всі пропозиції були відхилені. Тільки в 2008 році Павло став монетизувати ресурс. Тоді там вже було 20 мільйонів користувачів.

    Незабаром особистий статок Павла Дурова було оцінено журналом Forbes в 7,9 мільярдів рублів (прим. 263 мільйони доларів). У 2012 році почався пресинг з боку влади на соціальну мережу «Вконтакте» через справи Навального. В результаті свою частку акцій (12 %) засновник соціальної мережі продав свого друга, а сам мультимільйонер Павло Дуров виїхав до США.
    . Зараз Павло розвиває свій новий проект Telegram, де можна абсолютно безкоштовно обмінюватися повідомленнями і файлами [увага!], обсягом до 1 гігабайта. Причому повідомлення шифруються і, за заявами Дурова, їх ніхто не може розшифрувати, навіть самі розробники. До

    Таким чином, Павло Дуров зробив приголомшливу вертикальну соціальну мобільність відразу по всіх параметрах: дохід (зріс в мільярди разів), престиж (культова особа в рунеті і не тільки), влада (влада на акаунтами 70 мільйонів користувачів), освіта (Спбду закінчив з червоним дипломом, диплом з внз досі не забрав).

    ОтветитьУдалить
  45. Соціальна мобільність

    Таланти народжуються в усіх соціальних верствах і класах. Якщо не існує бар’єрів для соціального руху, можна передбачити велику соціальну мобільність, коли деякі люди швидко досягають високого соціального статусу. Усі переміщення людини або соціальної групи становлять процес соціальної мобільності.
    Соціальна мобільність — це зміна місця, яке посідають людина або група людей у соціальній структурі.
    Одне із перших визначень соціальної мобільності дав відомий соціолог Пітірім Сорокін.

    Соціальна мобільність — це будь-який перехід індивіда, групи або соціального об’єкта, або цінності, створеної або модифікованої завдяки діяльності, від однієї соціальної позиції до іншої, в результаті чого соціальне становище індивіда або групи змінюється.

    Розрізняють декілька типів соціальної мобільності.

    1. Вертикальна мобільність — сукупність взаємодій, які сприяють переходу індивіда з одного соціального шару в інший. Графічно вертикальну мобільність позначають↑.

    2. Горизонтальна мобільність — перехід індивіда від однієї соціальної позиції до іншої, що перебуває на тому ж рівні (наприклад, зміна місця проживання, перехід з однієї сім’ї в іншу, з однієї релігійної групи в іншу).

    ОтветитьУдалить
  46. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності для мене є Світлана Лобода.
    талановита виконавиця, творча особистість і колишня учасниця групи «ВІА Гра». Все це вона - епатажна блондинка з млосним поглядом і дивовижними губами по імені Світлана Лобода. Дата народження зірки доводиться на 18 жовтня 1982 року.До творчості маленька Світу тягнулася з самого дитинства - перший крок назустріч музиці був зроблений нею ще в ранньому віці. Закінчивши київську музичну школу, майбутня знаменитість не зрадив свого захоплення і в якості вищого навчального закладу вибрала естрадно-циркову академію, поступив на відділення вокалу. Успіх не змусив себе чекати - ще будучи першокурсницею, майбутня відома всім і кожному співачка Світлана Лобода стала постійною учасницею колективу «Капучіно», в якому вона зробила перший крок назустріч своїй блискучій кар`єрі. До слова, саме в цьому гьорлз-бенді почалася свого часу кар`єра учасниць групи «Алібі». пошуки себе Незабаром участь у вокальному колективі здалося Світлані недостатнім, і вона перейшла до пошуку більш підходящих варіантів. У 2003 році проводився набір виконавців в «Екватор» - перший український мюзикл. Взявши участь в кастингу, Лобода з легкістю отримує одну з головних ролей і незабаром з`являється на сцені в образі прекрасної дикунки по імені Мірана. Перша професійна діяльність Саме в 2003 році серед талановитих виконавців української естради загоряється нова зірка - Світлана Лобода. Біографія її в цей період робить новий, вельми успішний поворот. Будучи творчою та амбітної особистістю, 28 грудня вона створює колектив «Кетч», продумуючи не тільки сценічні костюми, але і репертуар новоспеченої групи. лобода світла сергеевна Дівчина настільки успішно впоралася з обов`язками продюсера групи, що весь новорічний сезон «Кетч», очолюваний Лободою, не сходив зі сцен київських клубів, в одному з яких на Світлану звернув увагу Дмитро Костюк - тодішній продюсер набирає популярність групи «ВІА Гра». бути кращою Тривалі кастинги, відбіркові тури по хореографії та вокалу, численні випробування і проби пройшла в 2004 році Світлана Лобода, біографія якої в складі групи «ВІА Гра» почалася саме в цей період. До самих останніх турів дівчина навіть не уявляла, в який саме колектив вона може потрапити. Випередивши понад п`ятсот суперниць, Лобода проходить кастинг і стає однією з солісток колективу. На той момент «ВІА Гра» не тільки очолювала вітчизняні хіт-паради, а й виступала в Німеччині, Латвії, Ізраїлі, Японії, .По-справжньому великий успіх колективу приніс кліп, знятий на пісню «Біологія», в якому учасниці «ВІА Гри» танцювали в досить відкритих нарядах, що моментально привернула увагу величезної аудиторії. Проте Лобода Світлана Сергіївна незабаром покинула склад колективу, пояснивши це вимотує графіком, великими навантаженнями і бажанням розвиватися самостійно. Вільне плавання Багато шанувальників групи «ВІА Гра» і представники преси вважали догляд Світлани з колективу великою помилкою і пророкували дівчині швидке згасання, однак вже до кінця листопада 2004 вийшов перший кліп Лободи як сольна виконавиця «Чорно-біла зима», а через рік побачив світ дебютний альбом «Ти не забудеш». У 2007 році Лобода Світлана Сергіївна стає власницею власного туристичного агентства «Happy Vacation», організовує фотовиставку, присвячену Індії, а 23 квітня 2008 року випускає власну лінію одягу, безпосередньо пов`язану з останнім своїм творінням - альбомом «Не мачо».

    ОтветитьУдалить
  47. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  48. Одним із прикладів вертикальної соціальної мобільності може бути Білл Гейтс (англ. Bill Gates), уроджений Вільям Генрі Гейтс (англ. William Henry Gates, дата народження - 28 жовтень 1955) - американський підприємець, глава корпорації «Microsoft», протягом ряду років - найбагатша людина планети.

     

    У період з 1996 по 2007 рік і в 2009 році - найбагатша людина планети за версією журналу Forbes. Його стан у вересні 2009 року оцінювався в 50 млрд доларів, зменшившись на 7 млрд доларів порівняно з тим же місяцем минулого року через світову фінансову кризу.

    Спільно з Полом Алленом заснував Корпорацію Майкрософт, в якій працював до червня 2008 року, після свого відходу він залишився головою ради директорів корпорації.

     

    Білл Гейтс народився в Сіетлі, штат Вашингтон, в сім'ї Вільяма Гейтса II (William H. Gates II), корпоративного адвоката, і Мері Максвелл Гейтс (Mary Maxwell Gates), члена ради директорів First Interstate Bank, Pacific Northwest Bell і національної ради United Way . Сестра Гейтса Крісті Енн (Kristi Anne) народилася в 1953.

    Білл Гейтс вчився в самій привілейованій школі Сіетла, де він зміг розвинути свої навички програмування на шкільному міні-комп'ютер. У школі Гейтс не процвітає в граматиці, суспільствознавства та інших предметах, які він вважав тривіальними, але отримував вищі оцінки з математики. До кінця початкової школи погана поведінка Білла Гейтса стало хвилювати його батьків і вчителів настільки, що він був спрямований до психіатра.

    Саме в школі 13-річний Білл Гейтс і його добрий друг Пол Аллен вперше "сварганили" грубий комп'ютерний термінал. Потім вони створили для нього дві програми. Перша перетворювала одну математичну систему в іншу, а друга ... Що робила друга, я не наважуюся пояснювати. Скажу тільки те, що згодом, прочитавши біографію Наполеона, Гейтс зробив з неї комп'ютерну гру "Ризик", метою якої було світове панування.

    Чи не вирізняючись особливою успішністю, що теж було формою бунтарства, він несподівано закінчив 9-й клас на круглі п'ятірки (в англійському буква "A"), навіть не заглядаючи в підручники, і увійшов до першої десятки кращих учнів Америки при здачі тесту "на здатність ". У десятому класі Білл вже не вчився комп'ютерній справі, а викладав його. Тоді ж він створив програму для навчання свого класу. Програма ця мала ще й секретну мета. Вона "вибирала" для свого творця класи, де вчилися "ті ще дівчинки".

    У ті роки найближчим другом Гейтса був Кент Еванс, син священика. "Ми разом читали журнал" Форчун "і мріяли про те, як завоюємо весь світ, - згадує Гейтс. - Я до сих пір пам'ятаю номер його телефону". Білл, Кент і Пол заснували компанію Lakeside Programmers Group і стали обслуговувати місцеві фірми. Саме тоді, ще на шкільній лаві Пол Аллен зробив першу зі своїх спроб "бортануть" Гейтса і взяти все справа в свої руки. Але незабаром Пол переконався, що в створенні програмних кодів йому необхідний невичерпний і невтомний Білл. І Пол запросив його. "О'кей, - сказав Гейтс, - але лише за однієї умови: босом буду я".

        Йому було 15 років, коли він написав програму для регулювання вуличного руху і заробив на цьому проекті 20000 доларів. А в 17 він одержав пропозицію на написання програмного пакета по розподілу енергії Бонневільської греблі.

    ОтветитьУдалить